Ostali sportovi

Cena u Hrvatsku s broncom

Jadranka Pongrac • srijeda, 21.11.2007.

U Sindelfingenu je od 16. do 18. studenog održano Europsko judo prvenstvo za veterane. Nastupilo je oko 1000 veterana iz cijele Europe, a borbe su se odvijale na šest tatamija. Najzastupljeniji su bili natjecatelji iz Rusije i naravno domaćina. Organizacije je bila katastrofalna što je bilo iznenađujuće jer se sve odvijalo u Njemačkoj, zemlji poznatoj po redu i točnosti...

Iz Hrvatske nastupilo je pet natjecatelja: Klara Mitrović, Jadranka Pongrac, Igor Janković, Goran Antolin i Anton Cena. Jedinu medalju za Hrvatsku osvojio je Anton Cena. Okitio se broncom, njegov put do medalje nije bio nimalo lak. U žestokoj konkurenciji ipak je uspio osvojiti medalju i tako nastavio tradiciju veterana da se vrate u Hrvatsku s medaljom. Ostali su imali malo manje sreće. Klara i Jadranka ostale su na korak do medalje osvojivši peta mjesta, Igor je imao dvije borbe, ali nije uspio proći dalje, a Goran nije imao sreće poslije prve borbe, koju je izgubio, da ga njegov protivnik povuče u repasaž.

Potrebno je napomenuti da su se ove godine pojavili natjecatelji koji su kao juniori i seniori osvajali svjetska i europska natjecanja i to daje težinu cijelom prvenstvu. Interes bivših medaljaša pokazuje da njihova karijera nije gotova kada prestanu biti seniori nego da natjecatelji mogu biti dok god to mogu i žele.

Našim veteranima želimo ubuduće više uspjeha, zdravlja, puno medalja i da u što većem broju učestvuju na veteranskim prvenstvima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!