Nogomet

Feller jedini bez felera

Dario Dodić • nedjelja, 25.11.2007.

Neke priče samo se jednom ispričaju, neke se nebrojeno puta ponavljaju. Španjolska bajka još je jednom zaslužila mjesto na naslovnicama, furija je pokazala da je klasu iznad svih u Europi...

U kategoriju 'Da ne povjerujete' svakako treba staviti prvo poluvrijeme finala Europskog futsal prvenstva između Španjolske i Italije. No dobro, to je možda malo pretjerana kvalifikacija, ali s obzirom na sudionike finala (to se posebno odnosi na Talijane) prvi je dio bio iznimno sadržajan, s puno lijepih prilika s obje strane.

U nekoliko su navrata pokazali Talijani i Španjolci zašto su upravo oni došli do finala, a nakon fenomenalne akcije do vodstva su došli branitelji naslova, Španjolci. Alvaro je po lijevoj strani napravio nered u talijanskoj obrani, lažnjakom bacio na pod talijanskog braniča i vratara Fellera, potkopao loptu na drugu vratnicu gdje je čeka Marcelo i glavom s pola metra posprema u mrežu.

Po prvi puta na prvenstvu Talijani su se našli u zaostatku, a da stvar bude još interesantnija to je bio tek drugi pogodak koji su primili na čitavom natjecanju. Nakon nekoliko minuta šoka i grogiranosti Talijani povećavaju pritisak, a Španjolci opasno prijete iz kontri. Malo je nedostajalo da azzuri dođu do izjednačenja u 13. minuti - kapetan Grana odlično je tukao s desne strane, ali sjajni vratar Amado odbija loptu u vratnicu.

Manje od dvije minute nakon početka drugog poluvremena Španjolci su udvostručili vodstvo. Ponovno je začetnik akcije bio odlični Alvaro - njegov udarac odbija Feller, ali na odbijanac natrčava Daniel i zabija za 2:0. Rastrojeni Talijani gube koncentraciju u obrani, pogotovo nakon izgubljenih lopti u napadu. Umjesto na povratak u obranu koncentriraju se na međusobne svađe.

Već u 27. minuti Španjolci postižu i treći gol te dolaze na korak do naslova prvaka Europe. Odlično su odigrali kontru koju je u pogodak pretvorio Javier Rodriguez na asistenciju Marcela.

Talijani se odmah odlučuju na igru s vratarem, Feller se priključuje suigračima u napadu i upravo on razbija bezidejnost svojih igrača - u 30. minuti odlično puca s 15-ak metara i vara dotad sjajnog Amada.

Nada je oživjela, no do kraja Talijani nisu uspjeli ugroziti španjolska vrata i furija dolazi do četvrtog naslova europskog prvaka!

EP futsal, finale:
ŠPANJOLSKA - Italija 3:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!