Nogomet

"Ponovni susret s mučiteljima"

Sanja Čalić • nedjelja, 25.11.2007.

Upravo su tako glasili komentari većine engleskih medija na ždrijeb kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. godine koji je Engleskoj u skupini 6 ponovno namijenio našu reprezentaciju…

List The Guardian objavio je vijest da će Englezi vrlo skoro dobiti prvu priliku da se osvete Hrvatima koji su ih svladali na Wembleyu i time im onemogućili plasman na Europsko prvenstvo: "Engleska će imati priliku istjerati duha svoje neuspjele kampanje za Euro 2008 i prije nego što je očekivala nakon što je smještena u skupinu s Hrvatskom na ždrijebu za Svjetsko prvenstvo 2010." Guardian je također napomenuo da će McClarenov nasljednik imati "pomiješane osjećaje oko protivnika Engleske u skupini 6 – Ukrajine, Bjelorusije, Kazahstana i Andore."

Ponovni podsjetnik na veliko englesko poniženje od Hrvata pred samo nekoliko dana dao je i Reuters, navodeći da će se Englezi morati "ponovno susresti sa svojim mučiteljima" budući da im je ždrijeb namijenio istu skupinu. Također, Reuters je prenio da se, nakon što su ove dvije reprezentacije izvučene u skupini 6, u publici čulo mnogo teških uzdaha.

Daily Mail objavio je reakcije jednog od čelnika engleskog nogometnog saveza Briana Barwicka koji je izjavio da će najvažnija utakmica McClarenovog nasljednika biti upravo ona protiv Hrvatske: "Vrlo je zanimljiva skupina u kojoj je top utakmica Engleska protiv Hrvatske. Bit će to vrlo skora prilika da vidimo možemo li postići više." Barwick je, između ostalog i istaknuo kako neće trčati pred rudo u odabiru novog izbornika engleske vrste, te da se još uvijek razrađuje što to Engleskoj treba da bi bila uspješna.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!