Nogomet

Priveden menadžer Portsmoutha

HINA • srijeda, 28.11.2007.

Engleska policija privela je petoricu osoba koje se sumnjiče korupciju i prevaru u nogometu, a među njima su menadžer Portsmoutha, Harry Redknapp i izvršni direktor Peter Storrie, te senegalski reprezentativac i član Rangersa Amdy Faye.

Policija je samo objavila godine petorice privedenih "69, 60, 55, 48, 30", međutim na Fratton Parku su potvrdili kako su na razgovoru u londonskoj policiji privedeni Redknapp i Storrie, dok je Evening Standard objavio kako su preostala trojica Faye, predsjednik Leicester Citya Milan Mandarić, te nogometni agent Willie McKay.

Mandarić je jedno vrijeme bio vlasnik Pompeya, dok je Faye nosio dres momčadi u kojoj sada nastupa hrvatski reprezentativac Niko Kranjčar. Istovremeno s njihovim uhićenjima policija je obavila i racije na 12 mjesta u Velikoj Britaniji.

"Petorica privedenih su osumnjičeni za prevaru i krivotvorenje računa, a privedeni su u sklopu istrage o korupciji u nogometu", poručili su iz policije.

Istragu je vodio Lord Stevens s posebnom jedinicom britanske policije za gospodarski kriminal. Policija je još u srpnju izvršila raciju u klupskim prostorijama Newcastle Uniteda, Portsmoutha i Rangersa istražujući sumnjive transfere.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!