Ostali sportovi

Pujanke i Dalmacijacement prvaci Hrvatske

Jadranka Pongrac • četvrtak, 29.11.2007.

Play off – završno natjecanje za Ligu kadeta i mlađih kadeta održano je u Mokošici kod Dubrovnika u subotu 24.11. Organizator natjecanja bio je Judo klub Dubrovnik...

U završnim borbama u muškoj konkurenciji sudjelovalo je šest, a u ženskoj konkurenciji pet ekipa koje su se prethodno plasirale na regionalnim prvenstvima za završni dio Lige. U ženskoj konkurenciji najuvjerljivije su bile djevojke sa splitskih Pujanki, a u muškoj konkurenciji najuspješniji su bili kadeti JK Dalmacijacement iz Kaštel Sućurca.

Na putu do naslova JK Pujanke su vrlo uvjerljivo svladale domaćina natjecanja djevojke JK Dubrovnik sa 4:1 (40:10), a u finalu su bile bolje od ekipe Pulafit iz Pule sa 4:1 (35:10). Kadeti Dalmacijacementa su u prvom susretu pobijedili ekipu JK Dugave iz Zagreba sa 4:2 (45:20), a u finalu su bili bolji od JK Samobor sa 5:2 (45:15). Za treće mjesto kadetkinje Dubrovnika svladale s ekipu JK Studenta iz Splita sa 3:2 (25:13), a u muškoj konkurenciji za treće mjesto kadeti Dugava iz Zagreba bili su bolji od kadeta Pujanki iz Splita sa 5:2 (38:20).

Pehare Hrvatskog judo saveza dobili su po tri prvoplasirene ekipe u muškoj i ženskoj konkurenciji, a u ime HJS pehare je dodijelio član Izvršnog odbora Željko Đapić.

Konačni poredak ekipe:
Kadetkinje:
1. JK Pujanke, Split
2. JK Pulafit, Pula
3. JK Dubrovnik
4. JK Student, Split
5. JK Slano
Kadeti:
1. JK Dalmacijacement, Kaštel Sućurac
2. JK Samobor
3. JK Dugave, Zagreb
4. JK Pujanke, Split
5. JK Student, Split
6. JK Dubrovnik 1966

Za pobjedničku ekipu Pujanki nastupale su: Marija Pavić. Ana Kokeza, Lucia Donelli, Barbara Matić, Andrea Đaković, Ivana Maranić, Marina Škorić, Sanela Muminović, a za ekipu Dalmacijacement: Petar Matetić, Denis Orošnjak, Ante Krokar, Mate Rajčić, Mateo Bralić, Miše Bugarin, Ante Jović.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!