Nogomet

Zbog stadiona u Kijevu Ukrajinci mogu izgubiti Euro 2012.

HINA • ponedjeljak, 03.12.2007.

Ukrajinski izbornik, Oleg Blohin, upozorio je u ponedjeljak čelnike Ukrajinskog NS-a da bi mu, zbog nacionalnog stadiona u Kijevu, koji možda neće biti zgotovljen do početka Eura 2012. UEFA mogla oduzeti domaćinstvo natjecanja...

Ukrajina je zajedno s Poljskom dobila organizaciju Eura 2012. a već su prije Blohina i FIFA i UEFA izrazile bojazan glede uspješne rekonstrukcije Olimpijskog stadiona sa 84.000 mjesta, koji je izgrađen za sovjetske ere, posebice zbog njegove nesigurnosti.

Ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko izdao je u rujnu ove godine dekret o rekonstrukciji Olimpijskog stadiona i izgradnji potrebne infrastrukture u njegovoj blizini, ali sredstva za tu svrhu do sada nisu osigurana.

"Predsjednik je obećavao, onda je vlada davala obećanja, a naposljetku je obećanja u pogledu pravodobne izgradnje potrebnih objekata dao i kijevski gradonačelnik, ali se stvari nisu pomaknule s mrtve točke. Ako se nastavi pričati i davati obećanja umjesto da se počne raditi, ostat ćemo bez Eura 2012.", kazao je Blohin.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!