Automoto

''Mladi? Kreativni? Chevrolet!''

Ivana Jurica • srijeda, 05.12.2007.

Tek što je završila ova sezona, Chevrolet Lacetti tim već radi na pripremama za iduću. Tako će, i u 2008. godini, usko surađivati s umjetničkim natjecanjem ''Mladi? Kreativni? Chevrolet!'', koji će sami i promovirati...

''Mladi? Kreativni? Chevrolet!'' je pan-europsko natjecanje studenata do 30 godina starosti koji pohađaju umjetničke škole, povezane s fotografijom, uređenjem interijera, modom,... Ovaj je projekt pokrenuo upravo Chevrolet ove godine s ciljem da razvija kreativnost, te pronađe i konkretizira molbe za svoj posao. Jedan od ciljeva tog umjetničkog natjecanja bit će kreirati poseban izgled jednog od Chevroletovih automobila na jednom od natjecanja u sljedećoj sezoni.

Ovogodišnje natjecanje u umjetničkim disciplinama vodit će se u deset od 15 zemalja koje sudjeluju u ovom natjecanju. To su: Austrija, Belgija, Estonija, Francuska, Italija, Latvija, Litva, Portugal, Rusija i Slovenija.

Umjetnici iz svake od tih zemalja do 15. ožujka 2008. godine imaju vremena svoje prijedloge predložiti žiriju u svojoj zemlji. Žiri iz svake pojedine zemlje izabrat će po jednog najboljeg i taj će ući u europsko finale. Studenti na raspolaganju imaju gotovo cijelu površinu automobila za ukrašavanje, osim, naravno, mjesta za natjecateljski broj i mjesta predviđenog za sponzore.

Manager Chevroleta Europa Eric Nève o ovom projektu kaže: "Presretni smo što sudjelujemo u ovoj uzbudljivoj inicijativi. Motosport i umjetnost u prošlosti su često bili povezani i mi smo sretni što možemo doprinijeti poboljšanju ove tradicije. I dok možda izgledaju kao dva potpuno različita svijeta, motosport i umjetnost dijele iste vrijednosti. Ono što je najzanimljivije u ovom projektu je što mladi umjetnici dobivaju priliku da pokažu što znaju. Svi u našem timu su već nestrpljivi da vide konačan rezultat ovog natjecanja."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!