Nogomet

Srbi nadomak rješenja

HINA • srijeda, 05.12.2007.

Bivši trener Barcelone i Real Madrida Radomir Antić pristao je zamijeniti Javiera Clementea na čelu sprske reprezentacije i voditi je kroz kvalifikacije za nogometno Svjetsko prvenstvo 2010., piše u srijedu dnevnik Blic...

Pozivajući se na službene izvore, Blic piše kako je španjolskom treneru u utorak i službeno rečeno da je otpušten. Clemente, koji je trenirao španjolsku reprezentaciju šest godina do 1998., bio je potpisao ugovor za srpskog izbornika u srpnju 2006.

Srpski nogometni savez u studenom je izglasao njegovu smjenu nakon što nije uspio dovesti srpsku reprezentaciju do plasmana za Euro 2008. Srbija je u svojoj skupini završila iza Poljske i Portugala.

59-godišnji Antić, koji je ranije odbijao prihvatiti ulogu srpskog izbornika, navodno je sada pristao na taj posao. Kvalifikacije počinju u rujnu iduće godine.

On je u svojoj 17-godišnjoj igračkoj karijeri igrao za neke veće klubove poput Reala i Barcelone. Više je priznanja dobio kao trener, posebno u Španjolskoj.

Antić je jedini trener koji je trenirao "veliki trojac" - Barcelonu, Real i Atletico Madrid - uz Zaragozu, Oviedo i Celtu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!