Zimski sportovi

Deneriaz objavio kraj karijere

Zvonimir Šimunović • srijeda, 05.12.2007.

Antoine Deneriaz, olimpijski pobjednik u spustu iz Torina, iznenađujuće se povlači iz skijanja. Nakon što je prošloga tjedna, zbog problema s leđima, najavio trenutno povlačenje s utrka Svjetskog kupa, Francuz je rekao da više nema namjeru profesionalno se natjecati.

"Odlučio sam prekinuti karijeru. Predaleko sam od forme kakva je potrebna za natjecanje u Svjetskom kupu i nemam više nade da bi se to moglo promijeniti."- izjavio je aktualni olimpijski pobjednik. "Dao sam sve od sebe u pokušaju da i ove godine ostvarim vrhunske rezultate. Međutim, neke stvari su viša sila i protiv njih nije išlo. Bez obzira na ovu odluku, ponosan sam na sve što sam do sada učinio."

Deneriaz je već prije imao problema s koljenima, no sve je kulminiralo s ozljedom leđa zbog koje se nije mogao dobro pripremiti za sezonu. Rezultat toga su 39. i 48. mjesto na dvjema utrkama koje je vozio ove sezone (Super G i spust).

Uz zlatnu medalju s Olimpijskih igara, Deneriaz je ostvario i tri pobjede, jedno drugo i dva treća mjesta u Svjetskom kupu, također u spustu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!