Nogomet

Četvorka sigurnih

Marin Vuković • srijeda, 05.12.2007.

U preostalim večerašnjim utakmicama Kupa Uefe nastavak natjecanja i proljeće u Europi, taj nedosanjani san Dinamovih igrača i navijača, osigurali su Everton, Panathinaikos, madridski Atletico te Villareal...

Skupina A: Everton siguran, Nürnberg preokrenuo

Everton je protiv Zenita do pobjede došao tek pet minuta prije kraja utakmice iako su više od sat vremena igrali s igračem više, nakon što je u 28. minuti pregrubo i pogreškom glavnog suca isključen Nicolas Lombaerts. Štoviše, sudac je tom prilikom dosudio i jedanaesterac za domaće, procijenivši da je Lombaerts igrao rukom. Pravda je ipak donekle zadovoljena budući da je Mikael Arteta loptu poslao preko grede. Odluka je stigla pet minuta prije kraja utakmice, kada nakon udarca Joleona Lescotta na odbijenu loptu natrčava Tim Cahill i Evertonu donosi ključna tri boda i prolaz u sljedeći krug.

Nizozemski AZ je do same završnice susreta u Nürnbergu imao pozitivan rezultat i osiguran prolaz u sljedeći krug, no pogocima Mareka Mintala domaćin je probudio nadu u europsko proljeće. U 29. minuti gosti su poveli golom Demyja De Zeeuwa, a samo desetak minuta kasnije naš Leon Benko zamijenjen je Mintalom koji se pokazao pravim džokerom s klupe. Prvo je u 83. minuti izjednačio na 1:1, a samo dvije minute kasnije Nijemcima donio prvu pobjedu u skupini.

Skupina A, rezultati:
Everton - Zenit 1:0, Nürnberg - AZ 2:1.

Skupina B: Atletico i Panathinaikos bez milosti

Madridski Atletico mirnom je pobjedom u Kopenhagenu osigurao mjesto u Kupu Uefe i nakon zimske pauze. U 21. minuti Simao je odigrao dupli pas sa Aguerom i potom smjestio loptu u mrežu za 1:0, a u 62. minuti asistent Aguero postao je i strijelcem uspješno izbjegavši ofsajd zamku. Usprkos porazu Kopenhagen i dalje ima velike izglede za osvajanje trećeg mjesta, u posljednjem im kolu odgovara i neodlučen rezultat protiv posljednjeplasiranog Aberdeena.

Panathinaikos je identičnim rezultatom na svom stadionu svladao moskovsku Lokomotivu, a za grčku je momčad od prve minute mjesto među vratnicama zauzeo Mario Galinović. Pobjedu Grcima, ali i oproštaj Moskovljana od daljnjeg natjecanja, donio je Salpingidis dvama pogocima u razmaku od samo četiri minute (70. i 74.).

Skupina B, rezultati:
Kopenhagen - Atletico Madrid 0:2, Panathinaikos - Lokomotiva Moskva 2:0.

Skupina C: Villareal bez brige, utrka za ostala dva mjesta

Pogocima Jona Dahla Tomassona Villareal se riješio svih briga i plasirao u nastavak natjecanja u Kupu Uefe, definitivno eliminirao Elfsborg, dok je Fiorentini, AEK-u i Mladi iz Boleslava prepustio bitku za preostala dva mjesta. Raspoloženi Tomasson mrežu gostiju načeo je već u drugoj minuti, a isto je ponovio i početkom drugog poluvremena za konačnih 2:0.

Mlada Boleslav izgubila je vjerojatno ključnu utakmicu na svom stadionu protiv izravnog rivala za jedno od prva tri mjesta, grčkog AEK-a. Jedini pogodak za Grke u prvoj je minuti drugog poluvremena postigao Tamandani Nsaliwa i donio svojoj momčadi treće mjesto u skupini i vrlo vjerojatan prolaz u sljedeći krug. U sljedećem kolu Mlada Boleslav putuje u goste Fiorentini i teško će do tri boda, budući da se i Talijanima za siguran prolaz potrebna sva tri boda. AEK dočekuje već sigurni Villareal.

Skupina C, rezultati:
Villareal - Elfsborg 2:0, Mlada Boleslav - AEK 0:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!