Zimski sportovi

Vonn kraljuje, Hrvatice čekaju nedjelju

Kristian Hohnjec • četvrtak, 06.12.2007.

Skijašice će se narednih dana za bodove Svjetskog kupa boriti u mondenom američkom skijalištu, Aspenu. Program će otvoriti brze discipline, a za nas je iz poznatih razloga najzanimljiviji nedjeljni slalom...

Lindsey Vonn bit će glavna favoritkinja spusta u petak. Ne samo da je slavila na premijeri u Lake Louiseu, već je bila najbrža i na oba treninga uoči utrke. "Osjećam se snažnom. Pobjeda u Lake Louiseu dala mi je mnogo samopouzdanja". Amerikanka se i osvrnula na konfiguraciju nove staze u Aspenu: "Mnogo je tehnički zahtjevnije, gotovo kao super G. Treba imati dobru taktiku i početak mora biti bez pogrešaka".

Iza Vonn u srijedu su se plasirale Austrijka Nicole Hosp i Talijanka Elena Fanchini, dok su u petak prve pratiteljice bile Goergl i Martina Schild. Šveđanka Anja Paerson osvojila je tek 32., odnosno 20. mjesto. Nekad najveća suparnica Janice Kostelić ove sezone daleko je od vrha. "Nakon što sam pauzirala dva mjeseca bilo se je teško motivirati. U Söldenu mentalno nisam bila prisutna na utrci. Moram opet pronaći uzbuđenje za Svjetski kup. Jednostavno nemam isti osjećaj kao kad skijam na Svjetskom prvenstvu ili Olimpijskim igrama", rekla je Paerson.

U subotu se vozi superveleslalom, a nama je zbog nastupa naših skijašica najzanimljiviji nedjeljni slalom. Nika Fleiss i Sofija Novoselić formu su brusile na natjecanjima u Winterparku. Samoborka je na posljednjem slalomu osvojila 12. mjesto (1:39.69), a Novoselić je bila 12 pozicija lošija (1:41.58). Poradi preventivnih razloga (astma) Ana Jelušić propustila je nastup.

Glavna favoritkinja slaloma je, jasno, Marlies Schild, ujedno i vodeća u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Nedjeljni nastup bit će posljednji za skijašice na američkoj turneji. Slijedi im povratak na Alpe.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!