Zimski sportovi

Fanara najbrži, Ivica bez druge vožnje

Goran Tomičić • subota, 08.12.2007.

Thomas Fanara vodeći je nakon prve vožnje veleslaloma u Bad Kleinkircheimu, a prate ga dvojica Talijana, Moelgg i Blardone. Ivica Kostelić nije ušao u drugu vožnju..

Iznenađenje prve veleslalomske vožnje u Bad Kleinkircheimu zove se Thomas Fanara. Nakon prvog prolaza bio je 12 stotinki sporiji od Moelgga i odmah nakon prikazivanja prolaznog rezultata loše je ušao na jedna vrata i nije bio daleko od odustajanja, no nakon toga krenuo je daleko agresivnije i kroz sredinu prošao s pet stotinki prednosti, koju je odličnim ritmom u donjem dijelu povisio na 43 stotinke.

Moelgg je odlično odvezao gornji dio i stekao 39 stotinki bolje vrijeme, no imao je problema na gotovo istom mjestu kao i Fanara, što ga je stajalo gubitka 20 stotinki. Donji dio je loše odvezao, te je u cilj ušao 39 stotinki sporiji. U igri za postolje je još jedan talijanski majstor. Blardone je krenuo rezervirano i u gornjem dijelu zaostao 29 stotinki, no sjajnom linijom u sredini je zaostatak smanjio na dvije stotinke, ali u donjem dijelu je izgubio gotovo pola sekunde.

Još jedan dobar veleslalomski rezultat ima Albrecht, a najbolji Austrijanac je Raich na petom mjestu i s njime završava krug kandidata za pobjedu. Šestoplasirani Ligety pokušat će se uključiti u borbu za postolje, ali previše zaostaje za Fanarom. Slovenci opet slave Gorzu, a još jednom se potvrdio i Kucera. Nakon nekoliko loših utrka, Bode Miller vjerojatno je zadovoljan devetim mjestom. Jedini skijaš iz veleslalomskog vrha koji nije među najboljih deset je Palander na 13. poziciji.

Ivica Kostelić je preoprezno odvezao gornji dio, a slično se nastavilo u sredini i nakon drugog prolaza zaostajao je 1:94, što bi bilo dovoljno za drugu vožnju, no u donjem dijelu izgubio je gotovo sekundu i pol, te završio tek na 39. mjestu.

Bad Kleimkircheim, veleslalom, prva vožnja
1. Thomas Fanara (Fra) 1:07:44
2. Manfred Moelgg (Ita) +0:39
3. Massimiliano Blardone (Ita) +0:43
4. Daniel Albrecht (Švi) +0:46
5. Benjamin Raich (Aut) +0:57
6. Ted Ligety (SAD) +0:86
7. Ales Gorza (Slo) +0:92
8. John Kucera (Kan) +1:31
9. Bode Miller (SAD) +1:33
10. Didier Defago (Švi) +1:42
...
39. Ivica Kostelić (Hrv) +3:45

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!