Automoto

Larini pobijedio na egzibiciji u Bologni

Ivana Jurica • ponedjeljak, 10.12.2007.

Chevroletov vozač Nicola Larini svom je timu osigurao još jedan trofej u netom završenoj sezoni. Bio je najbrži na tradicionalnoj egzibicionističkoj utrci koja se vozila na Shell Areni u talijanskoj Bologni potvrdivši još jednom nepobjedivost svoga tima na stazama kroz gradske ulice...

Pred domaćom publikom Larini je, na stazi dugoj 936 metara, pobijedio vozeći automobil s kojim se natječe i u WTCC-u. Bio je brži od svojih protivnika u sedam duela, dok je u finalu bio brži od SEAT-ova vozača Roberta Colciaga, tek u dodanom vremenu. Alfin vozač James Thompson završio je na trećoj, a SEAT-ov Gabriele Tarquini na četvrtoj poziciji.

Nakon pobjede pred domaćim navijačima Larini je izjavio: "Vrlo sam sretan što sam ostvario svoj prvi uspjeh u Lacettiju, nakon mnogih utrka WTCC-a u kojima sam bio blizu pobjede. Pobijediti ovdje u Italiji, pred domaćim navijačima, daje posebnu draž ovom rezultatu. Utrka je bila teška zbog sklizave staze. Na kraju sam napravio i malu pogrešku u drugoj utrci, ali zahvaljujući savršenom posljednjem krugu nadoknadio sam izgubljeno vrijeme i pobijedio sa tri stotinke sekunde."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!