Nogomet

Fabio Capello u vrućem sedlu

Ivana Strahija • četvrtak, 13.12.2007.

Kako saznaje BBC, Englezi su odabrali novog izbornika, u vruće će sedlo uskočiti Fabio Capello i to za "skromnih" 4 milijuna funti na godinu. Službena se potvrda vijesti očekuje tijekom dana.

Neslužbeno, Capello će dobiti ugovor do 2010. godine, s mogućnošću produljenja nakon Svjetskog prvenstva.

Prema očekivanjima, Capello bi mogao tražiti i angažman svog prijatelja i suradnika Franca Baldinija, s kojim već godinama uspješno krstari nogometnim vodama. Dvojac je bio uspješan u Romi i Real Madridu, i jedino što bi moglo spriječiti Football Association u angažmanu Baldinija jest eventualno mrštenje engleskih stručnjaka već angažiranih u reprezentaciji.

Za sada se sa svih strana čuju samo pozitivna mišljenja o budućem izborniku, pošto Capello iza sebe ima vrlo plodnu i uspješnu karijeru u vođenju klubova. Talijan je osvojio devet titula prvaka države u Italiji i Španjolskoj, s Real Madridom, AC Milanom, Romom i Juventusom, a s Milanom je 1994. osvojio i Ligu prvaka. Podržava ga Sven-Goran Erikkson kao i Sir Alex Ferguson, uz ostale eminentne britanske nogometne stručnjake.

Kako napominje BBC, Capello bi prije preuzimanja reprezentacije mogao poraditi na učenju engleskog jezika, kojim barata u najbolju ruku tek skromno.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!