Nogomet

Seedorf donio finale

Goran Tomičić • četvrtak, 13.12.2007.

Milan je u Yokohami minimalnom pobjedom protiv Urawa Redsa izborio plasman u finale Svjetskog prvenstva klubova, a zanimljivu utakmicu riješio je Seedorf dvadesetak minuta prije kraja...

U 13. minuti Pirlo je odlično izveo slobodan udarac s 25 metara, ali vratar Tsuzuki uspio je odbiti u korner, nakon kojeg je prvak Europe imao novu priliku. Pirlo je sjajno ubacio iz kuta, a udarac Ambrosinija glavom odlazi nekoliko centimetara iznad gola. Nastavila se dominacija Milana i u 22. minuti Kaka je pronašao Seedorfa, koji je bio u velikoj prilici, ali pucao je jako loše i japanski vratar nije imao problema.

U 26. minuti domaći su odigrali lijepu kontru, ali obrana Milana blokirala je udarac Some. Nagai i Soma su lijepo kombinirali u 40. minuti, no Dida nije imao problema nakon voleja Suzukija. U 49. minuti pokušao je Oddo iz daljine, ali otišlo je pokraj gola. Dvije minute kasnije Kaka je opet uposlio Seedorfa, ali iskazao se vratar Tsuzuki sjajnom obranom. Domaći su mogli povesti u 55. minuti, kad je Didi ispala lopta nakon udarca Abe, no Kalazde je otklonio opasnost.

Milan je uzvratio odmah u sljedećem napadu. Pirlo prekrasnom loptom pronalazi Seedorfa, ali on još jednom puca kraj gola. Europski prvaci su pojačali pritisak i u 60. minuti Gilardino iz blizine puca preko gola. U 65. minuti bilo je opasno na drugoj strani. Nagai je pronašao Washingtona, ali Kalazde je u posljednji trenutak blokirao njegov odličan udarac.

Novi napad donio je još jednu priliku za domaćine, Nene je nakon kornera ostao sam, no pucao je loše. Japanci svoje prilike nisu iskoristili i Milan je to kaznio. Kaka u 68. minuti pronalazi Seedorfa na lijevoj strani, a on je preciznim niskim udarcem pogodio suprotni kut domaće mreže. Urawa je posljednju priliku imala u 77. minuti, kad je Dida obranio udarac Tamade. Kaka je šest minuta prije kraja uputio još jednu sjajnu loptu, a Pirlo to nije uspio iskoristiti i pucao je preko gola.

Dario Šimić bio je na klupi cijelu utakmicu. Finalna utakmica između Boca Juniorsa i Milana igra se u nedjelju.

Svjetsko prvenstvo klubova, polufinale:
Urawa Reds - Milan 0:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!