Zimski sportovi

Kostelić ide po nove bodove

Goran Tomičić • četvrtak, 13.12.2007.

Prva stanica dvostrukog programa skijaša u Italiji je Val Gardena, a na rasporedu su spust i superveleslalom. Ivica Kostelić će biti naš jedini predstavnik, a nastupa samo u superveleslalomu s ciljem osvajanja novih bodova...

Treći spust sezone počinje u petak u 12:15 sati. Sezona u ovoj disciplini počela je slavljem Hudeca pred svojim navijačima u Lake Louiseu, a u Beaver Creeku je Walchhofer bio najbrži. Oni su svakako favoriti za pobjedu i u Val Gardeni, ali konkurencija je uistinu kvalitetna. Prije svih treba izdvojiti sjajne Amerikance Nymana i Sullivana, a Austrijanci računaju na Sulzenbachera. Treba računati i na Cuchea i Büchela, dvojicu veterana koji su u jako dobroj formi. Potencijalno iznenađenje bi mogao biti Buder, a otpisati se ne smije Kuceru. Raich je loše otvorio spustašku sezonu i u Val Gardeni traži iskupljenje, a isto vrijedi i za Millera.

U subotu se vozi treći superveleslalom. Bit će to još jedna zanimljiva utrka, a dobar rezultat možemo očekivati od Ivice Kostelića, koji je na obje prethodne utrke osvojio bodove. U Lake Louiseu uzeo je 28. mjesto, a četiri mjesta bolji bio je u Beaver Creeku. Najveći favorit je Raich, drugoplasirani u Lake Louiseu i peti u Beaver Creeku, a veliku konkurenciju ima u sunarodnjaku Reicheltu, pobjedniku Beaver Creeka.

Još treba spomenuti uvijek dobre Scheibera i Grubera, a i ovdje su u vrhu Cuche, Hudec i Kucera. Prvi kandidat za pokvariti planove favoritima je izvrsni Andrej Jerman, a tu su još Švicarci Hofmann i Albrecht. Walchhofer nije dobro krenuo ove sezone, ali uvijek može ostvariti dobar rezultat, dok je Millerovu vožnju teško predvidjeti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!