Vodeni sportovi

Imprić i Draganja srebrni

Bernard Jurišić • četvrtak, 13.12.2007.

Već prvog dana Europskog prvenstva u mađarskom Debrecenu, hrvatsko plivanje okitilo se s dvije medalje. Saša Imprić na 200 metara mješovito i Duje Draganja u sprintu na 50 slobodno osvojilio su srebrne medalje i obojica srušili hrvatske rekorde u te dvije discipline. Odlične rezultate i plasmane u finala ostvarili su i Mario Todorović, te Sanja Jovanović...

Europsko plivačko prvenstvo nije moglo bolje početi za hrvatsku reprezentaciju. Dvije srebrne medalje i četiri državna rekorda u samo jedan dan, sjajne predstave naših plivača obilježile su otvaranje EP u 25-metarskim bazenima u mađarskom Debrecenu.

Prvo odličje osvojio je Saša Imprić na 200 metara mješovito. Već od skoka u bazen Imprić je djelovao odlično, zauzeo i do kraja sačuvao drugo mjesto s rezultatom 1:57.48, što je najbolji rezultat kojeg je ikad isplivao hrvatski plivač. Impresivno zlato začinjeno svjetskim rekordom (1:52.99) isplivao je Mađar Laszlo Cseh, bronca je otišla Rusu Aleksandru Tihonovu (1:57.59).

Nakon njega, srebrnu medalju osvojio je i Duje Draganja na 50 metara slobodno. Vrijeme 21.23 je novi hrvatski rekord, čak 15 stotniki bolje od njegovog dosadašnjeg rezultata. Zlato je uzeo Šveđanin Stefan Nystrand (21.11), a broncu Francuz Alain Bernard (21.57). Naš drugi predstavnik u ovoj disciplini, Mario Todorović, s rezultatom 22.13 osvojio je 12. mjesto u Europi.

Draganja je u polufinalnoj utrci četvrtim vremenom srušio hrvatski rekord i na 100 leptir (51.19), a fantastičan dan upotpunio je i Mario Todorović šestim vremenom polufinala (51.83), pa ćemo u finalnoj utrci imati dvojicu predstavnika.

Moć i autoritet pokazala je i Sanja Jovanović. 21-godišnja Dubrovkinja ostvarila je drugo vrijeme polufinala na 100 leđno (58.18), što je također vrijeme novog hrvatskog rekorda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!