Nogomet

Kaos u Rimu

Ante Pažanin • četvrtak, 13.12.2007.

Još jedno gostovanje Manchester Uniteda u Rimu nije moglo proći bez teških incidenata i sukoba navijača Rome i Uniteda. Sukobi su izbili u centru Rima prije utakmice, a rezultat svega je pet izbodenih Engleza i brojna uhićenja...

Dvoboji Manchester Uniteda i Rome kao da ne mogu proći bez incidenata. Iako jučerašnja utakmica nije o ničemu odlučivala pošto su obje momčadi izborile plasman u osminu finala Lige prvaka to ipak nije spriječilo huligane da naprave kaos na ulicama Vječnog grada. Na utakmicu je u Italiju doputovalo oko 1500 navijača prvaka Engleske i iako je većina njih sigurno ušla na Olimpico ipak cijela priča nije mogla proći bez nereda. Sukob je nastao između 50-ak suparničkih navijača u centru Rima, kod mosta Pont Duca d'Aoste, gdje često navijači Rome 'dočekuju' svoje goste. Policija je morala upotrijebiti suzavac kako bi razdvojila sukobljene strane. Pet navijača Uniteda izbodeno je, a 11 je uhićeno radi ometanja Policije. Nema još vijesti o uhićenjima navijača Rome, a što se tiče ozljeđenih engleskih navijača kod nijednog nije riječ o težoj ozljedi.

Prije ovog dvoboja već su postojale bojazni da bi se nešto moglo dogoditi s obzirom da je i u travnju, kada su se ove dvije momčadi susrele u četvrtfinalu Lige prvaka, bilo problema. Na prvoj utakmici na Olimpicu navijači Rome napali su navijače Uniteda, a potonje je još malo grublje 'obradila' i talijanska Policija. Prije same utakmice nekoliko engleskih navijača bilo je izbodeno nožem. Manjih sukoba bilo je i prije uzvrata u Manchesteru.

U Rim je jučer doputovalo i nekoliko policajaca iz Manchestera kako bi pomogli talijanskoj Policiji u sprečavanju nereda, ali očito pomoći nije bilo. Razočaranje tragičnim događajima nisu mogli sakriti ni treneri dviju momčadi, Alex Ferguson i Luciano Spalletti. "Nadali smo se da se ovo neće dogoditi. Htjeli smo jednu mirnu večer i vraćanje doma bez incidenata, no razočaravajuće je da se stvari nisu tako odvijale. Nismo sigurno o detaljima, samo se nadam da su nastradali navijači dobro", rekao je Ferguson. Trener Rimljana bio je mnogo kraći i jezgrovitiji: "Ti ljudi su bolesni."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!