Nogomet

Capello i službeno izbornik

HINA • petak, 14.12.2007.

Talijan Fabio Capello od petka je i službeno novi izbornik engleske nogometne reprezentacije nakon što je s Engleskim nogometnim savezom (FA) potpisao ugovor do 2012., ali se zasad ne znaju financijski detalji...

Capello (61) će na klupi Engleske naslijediti Stevea McClarena, a Talijan se na svom novom poslu mora pojaviti 7. siječnja, dok će prvi puta voditi Englesku 6. veljače u pripremnom susretu protiv Švicarske na Wembleyu. Najveća zadaća bit će mu kvalifikacije za SP 2010. u skupini u kojoj je i Hrvatska.

FA i Capello su se u petak složili oko detalja četiri i pol godine dugog ugovora, a Capello će u svoj stručni stožer angažirati čak četiri sunarodnjaka - pomoćnici će mu biti Franco Baldini i Italo Galbiati, Franco Tancredi će biti trener vratara, a Massimo Neri će biti zadužen za fizičku spremu.

"Oduševljeni smo što smo dobili Fabia Capella. Tražili smo vrhunskog stručnjaka i dobili vjerojatno najboljega", izjavio je predsjednik FA Brian Barwick.

Capellu će ovo biti prvi izbornički posao, a dosad je sve klubove koje je vodio odveo barem do jednog naslova. Sa AC Milanom je četiri puta bio prvakom, sa Real Madridom dvaput i jednom sa Romom, dok su mu dva naslova sa Juventusom poništena. Europskim prvakom bio je 1994. sa Milanom, a može se pohvaliti i sa četiri osvojena talijanska kupa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!