Nogomet

Katanec i Venables prema Bugarskoj

Zoran Zdelar • subota, 15.12.2007.

Bugarski nogometni savez u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoafričkoj republici krenut će se novim trenerom. Borislav Mihaylov ne taji da su njegovi favoriti Srečko Katanec i Terry Venables...

Bugarski navijači neće imati priliku ovog ljeta navijati u Austriji i Švicarskoj za svoju reprezentaciju, Hristo Stoičkov i Dimitar Penev nisu uspjeli izboriti prvu ili drugu poziciju u skupini G. Uspješniji su bili Rumunji i Nizozemci, a u novi kvalifikacijski ciklus za Svjetsko prvenstvo 2010. godine, koje se igra u Južnoafričkoj republici, najvjerojatnije će krenuti s novim izbornikom.

Kao favoriti trenutno kotiraju Slovenac Srečko Katanec i Englez Terry Venables. Obojica imaju izborničkog iskustva, Katanec je na EP 2008 pokušao odvesti Makedoniju, dok je Venables vodio Englesku od 1993. do 1996. godine, a unatrag godinu dana u Gordom Albionu bio je pomoćni trener.

"Ne želim vam otkriti imena inozemnih trenera s kojima smo razgovarali, jer još uvijek pregovaramo s njima", kazao je predsjednik Bugarskog nogometnog saveza, Borislav Mihaylov, a zatim se predomislio i otkrio dva imena. "Ipak, mogu vam reći kako smo razgovarali s makedonskim izbornikom Srečkom Katancem, a trenutno čekamo i da nam na ponudu odgovori Terry Venables."

Ne isključuje se i mogućnost da svoju funkciju izbornika zadrži 62-godišnji Dimitar Penev, koji je reprezentaciju vodio u posljednjih pet utakmica ubilježivši učinak od tri pobjede, jednog remija i jednog poraza. Prvi dio kvalifikacija Bugarsku je vodio Hristo Stoičkov koji je reprezentaciju napustio u travnju ove godine.

Bugari namjeravaju o izborniku odlučiti najkasnije do 15. siječnja, obzirom da će se tada početi dogovarati raspored kvalifikacijskih utakmica za SP 2010. Ždrijeb ih je smjestio u skupinu 8 zajedno s Talijanima, Ircima, Cipranima, Gruzijcima i Crnogorcima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!