Nogomet

Milan zna kako svladati Bocu

Zoran Zdelar • subota, 15.12.2007.

U nedjelju se igra finale Svjetskog klupskog prvenstva u Japanu, a za titulu će se boriti Milan i Boca Juniors. Europski predstavnici dosad nisu najbolje prolazili na ovom turniru, ali Milan nema namjeru olako predati naslov Južnoamerikancima...

Fifino Svjetsko klupsko prvenstvo nema status elitnog natjecanja poput primjerice Liga prvaka, ali za Milan, koji ove sezone vrlo vjerojatno neće biti u prilici boriti se za ijedan drugi trofej, ovo je vrlo bitno natjecanje. Carlo Ancelotti ne može biti nikako zadovoljan igrama svoje momčadi, status u klubu mu je zbog toga iznimno loš i u posljednje se vrijeme dosta priča o njegovoj smjeni. Kao favorit za nasljednika i u ovom slučaju najbolje kotira sveprisutni Portugalac Jose Mourinho, no to je već tema za jedan drugi članak.

U japanskoj Yokohami u nedjelju se u finalu Svjetskog klupskog prvenstva sastaju Milan i Boca Juniors, koja bi mogla prekinuti dominaciju brazilskih klubova u ovom natjecanju (prvaci dosad Corinthians, Sao Paulo i Internacional). No, nemaju se namjeru Talijani olako predati u susretu koji započinje po našem vremenu u 11:30 sati.

"Istina je da europskim klubovima ovo nije natjecanje od posebnog značaja, ali za nas je ove sezone Svjetsko klupsko prvenstvo izuzetno bitno. Znamo kako možemo svladati Bocu, ali to vam u ovom trenutku ipak ne mogu otkriti. Iznimno smo motivirani za finalni susret i vjerujemo u svoju pobjedu. Nećemo ponoviti greške Liverpoola i Barcelone", kazao je Ancelotti, koji će sa svojim igračima moći gledati borbu za treće mjesto između Urawe i Etoile Sahela obzirom da taj susret započinje tri i pol sata ranije od finala.

Europske momčadi zaista na ovom natjecanju u finalu nisu najbolje prolazile. 2005. godine s 1:0 je poražen Liverpool od Sao Paula, a godinu dana kasnije Barcelona je izgubila istim rezultatom u dvoboju s Internacionalom. Milan je u Japanu već devet dana, imali su znatno više vremena za aklimatizaciju od svojih europskih prethodnika i to smatraju vrlo bitnim. "Imali smo dovoljno vremena za pripremu i prilagodbu na veliku vremensku razliku. Igrači će utakmicu dočekati u dobrom fizičkom stanju, pa ni produžetak i izvođenje jedanaesteraca nam neće predstavljati nikakav problem", rekao je Milanov trener.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!