Nogomet

Milan zavladao svijetom

Zoran Zdelar • nedjelja, 16.12.2007.

Milan je prvi europski klub koji je uspio slaviti u finalu Svjetskog klupskog prvenstva. Talijani su u drugom poluvremenu sjajnom igrom razmontirali Argentince i tako potvrdili da izjave njihovog trenera dan ranije nisu ipak bile samo isprazne priče...

Argentinska momčad Boca Juniors ipak nije uspjela nastaviti dominaciju južnoameričkih klubova na Svjetskom klupskom prvenstvu. Nakon što su Brazilci osvojili tri uzastopne titule, ovog puta u finalu je znatno bolji bio talijanski Milan. Potvrdile su se riječi Carla Ancelottija od dan ranije kada je izjavio kako točno zna kako njegova momčad može svladati Bocu Juniors.

Prva prava prilika na utakmici pripala je ipak objektivnom autsajderu, u 21. minuti Boca je umalo svladala Didu, a odmah par sekundi kasnije najbolji strijelac u povijesti europskih klupskih kupova, Filippo Inzaghi, nakon dodavanje Kake pronalazi put do mreže Carante i dovodi Milan u vodstvo. Radost europskog predstavnika bila je kratkog vijeka, već u idućoj minuti Rodrigo Palacio uspijeva vratiti rezultat na početak.

Izjednačenim rezultatom započelo se i drugo poluvrijeme, u koje znatno bolje ulaze Talijani. Bilo je potrebno samo pet minuta igre da Milan ponovno povede nakon sjajnog voleja Alessandra Neste. Huga Ibarra je nakon toga umalo još jednom izjednačio rezultat, ali lopta je pogodila tek vratnicu.

Nakon nešto malo više od sat vremena igre, u listu strijelaca uspio se upisati i prema mnogima najbolji igrač današnjice, Kaka. Brazilac je uspio loptu progurati kroz noge vratara za vodstvo svoje momčadi od 3:1. Kaka je još jednom asistirao Inzaghiju za pogodak u 71. minuti. Do kraja utakmice mreže ipak nisu mirovale, zatresla se još jednom Didina, i to nakon autogola Massima Ambrosinija u 85. minuti za konačnih 4:2 u Milanovu korist.

Oba kluba završila su utakmicu s igračem manje. Milanu je u 77. minuti isključen Kalazde, a Boci Ledesma u 88. minuti. Dario Šimić nije imao priliku dati svoj doprinos ovoj pobjedi Milana.

U susretu za treće mjesto nakon regularnih 90 minuta rezultat je bio izjednačen. Urawa je uspjela preokrenuti, nakon što je Etoile Sahel poveo već u 5. minuti preciznim izvođenjem jedanaesterca. Urawa s dva pogotka Washingtona dolazi do vodstva od 2:1, a onda pet minuta prije kraja Amine Chermiti zabija za 2:2. U izvođenju jedanaesteraca uspješnija je bila Urawa s 4:2.

Svjetsko klupsko prvenstvo: Boca Juniors – Milan 2:4, Etoile Sahel – Urawa 2:2 (2:4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!