Ostali sportovi

Brzo, brzo hodali

Sportnet • nedjelja, 16.12.2007.

Brzo hodanje, priznata atletska disciplina, u Hrvatskoj je doživjela svoj novi povijesni početak zahvaljujući entuzijazmu nekolicine zaljubljenika. Oni su pretrčali preko početnih kritika – i ostvarili lijepe uspjehe.

Prvi uspjeh ove godine je bio suradnja Zagreba i Zadra te po prvi put u povijesti organiziran hodački kup koji je sačinjavao 10 trka; po četiri trke u Zagrebu i Zadru, te po jedna trka u Varaždinu i Sv. Filipu i Jakovu. U samom kupu nastupilo je 30 natjecatelja, a ukupni pobjednik je Slovenac Fabio Ruzzier, višestruki svjetski i europski veteranski prvak u sportskom hodanju.

Održano je i prvenstvo države na pet km gdje je pobijedio Želimir Haubrih, te na 20 km gdje je pobijedio Saša Radotić.

Najveći uspjeh ove godine postigli su hodači na Svjetskom atletskom veteranskom prvenstvu u Italiji, gdje su osvojili ekipno odlično četvrto mjesto (Želimir Haubrih, Krešimir Jurlin i Saša Radotić), te treće i peto mjesto (Želimir Haubrih i Saša Radotić) na otvorenom austrijskom prvenstvu.

Po prvi su put ženske predstavnice u hodanju imale zapažene uspjehe: Vlasta Jurlin (Austrija - 4. mjesto i Italija - 5. mjesto) i Ivana Sraga (Bugarska - 3. mjesto).

Želimir Haubrih je ishodao u Austriji trku od 50 km, što nije nitko iz Hrvatske već 30 godina. Saša Radotić je u konkurenciji za najboljeg atletičara Zadarske županije za ovu godinu.

Slijedeće godine u planu je zajednički hrvatsko-slovenski kup u brzom hodanju, a najveći cilj je nastup na Europskom veteranskom atletskom prvenstvu, koje će se održati u Ljubljani.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!