Nogomet

Učenik naslijedio učitelja

Branimir Korać • ponedjeljak, 17.12.2007.

River Plate je ove sezone miljama od očekivanih rezultata i borbe za naslov. U Aperturi zauzima tek 14. mjesto, a loše igre i loš plasman rezultirali su otkazom glasovitom argentinskom treneru Danielu Passarelli...

Nekadašnji izbornik argentinske reprezentacije tako je ostao bez posla, a na klupi će ga zamijeniti "učenik", član Passarelline reprezentacije iz Francuske 1998. godine, Diego Simeone.

Simeone je bio poznat kao klasni zadnji vezni, veliki fighter i vođa na terenu, a osim što je bio sjajan igrač, vrlo brzo je pokazao i odlične trenerske kvalitete. Karijeru je završio u Racingu gdje je po kraju igračke karijere sjeo na klupu i podignuo Racingovu igru. 2006. godine preuzeo je Estudiantes iz La Plate i odmah ga nakon duge pauze odveo do naslova prvaka Argentine te izabran za najboljeg trenera argentinske lige. Ove godine Estudiantes nije tako dobro startao, ali unatoč tome da nije imao niti jedan poraz, Simeone je podnio ostavku i preuzeo River Plate.

"Ovo je ogroman izazov, ali uvjeren sam u uspjeh. Ljudi koji su u klubu i igrači na koje mogu računati, daju mi za pravo da vjerujem da ću vratiti River na put uspjeha", kratko je komentirao Simeone nakon preuzimanja dužnosti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!