Nogomet

Romario 120 dana na hlađenju

Branimir Korać • srijeda, 19.12.2007.

Velikan svjetskog nogometa, brazilski napadač Romario, suspendiran je na 120 dana zbog pozitivnog doping testa. Romario je bio pozitivan na testu u listopadu ove godine i sportski sud u Riju izrekao mu je suspenziju...

U organizmu nekadašnjeg brazilskog reprezentativca pronađena je supstanca zabranjena od strane Svjetske antidopinške organizacije te je automatski suspendiran nakon samog testa, a kazna mu je potvrđena i određena na saslušanju u Riju.

Romario tvrdi kako koristi preparate za sprječavanje opadanja kose te kako nije znao da se u njima nalazi i ta zabranjena supstanca. Na sličan način "pao" je i branič Internacionala Marcao kod kojeg je u organizmu pronađena ista supstanca.

Upravo na slučaju Marcaoa Romarijevi odvjetnici temelje žalbu obzirom da je Marcao također bio suspendiran na 120 dana da bi mu nakon žalbe kazna bila smanjena na 30 dana. Do novog saslušanja Romario neće moći niti nastupati, a niti voditi Vasco s klupe kao glavni trener.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!