Nogomet

Osimov nasljednik želi najmanje broncu

Zoran Zdelar • četvrtak, 20.12.2007.

Nasljednik Ivice Osima na poziciji japanskog izbornika vrlo je ambiciozno započeo sa svojim mandatom. Takeshi Okada iznimno je optimističan kada najavljuje maksimalne kapacitete svoje momčadi te je najavio kako na Svjetskom prvenstvu 2010. godine želi osvojiti najmanje brončanu medalju, odnosno biti među tri najbolja...

Čelnici Japanskog nogometnog saveza ovog puta novog izbornika nisu tražili u inozemstvu, već su se odlučili pružiti povjerenje domaćem stručnjaku. Za nasljednika bosansko-hercegovačkog trenera Ivice Osima odabrali su 51-godišnjeg Takeshija Okadu, a ukoliko i tek djelomično ostvari svoje najave, navijači bi mogli biti iznimno zadovoljni.

Nakon što je u studenom Ivica Osim doživio moždani udar, Okada je u srijedu odradio prvi trening sa svojom novom momčadi. Već sad su počele pripreme Japana za dva prijateljska ogleda. 26. siječnja Japanci se sastaju s Čileancima, a četiri dana kasnije igraju protiv Osimove rodne domovine, Bosne i Hercegovine.

"Pokažimo na Svjetskom prvenstvu 2010. godine najbolju igru nego ijedna azijska reprezentacija prije i iznenadimo svijet svojim rezultatima. 2002. godine Južna Koreja završila je kao četvrta reprezentacija svijeta, a mi možemo još bolje od toga. Teško je reći koji su maksimalni kapaciteti ove reprezentacije, ali prvi dojmovi su odlični i ugodno sam iznenađen", kazao je Okada u srijedu medijima.

Okada nije htio otkriti što je sve rekao igračima prilikom prvog sastanka, već se radije odlučio s novinarima podijeliti već navedena mišljenja o mogućim dosezima momčadi. Je li ipak dao odveć optimističnu najavu mogao bi saznati već 6. veljače kada ga očekuje prva službena utakmica. U Japan im na kvalifikacijski dvoboj za mjesto u Južnoafričkoj Republici stiže reprezentacija Tajlanda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!