Košarka

Warren: "Cibona nije za svakoga"

Tomislav Globan • petak, 21.12.2007.

Domaći poraz od Unicaje potvrdio je ono što je svakome tko prati Cibonu već ionako bilo jasno. Momčad Josipa Vrankovića u dubokoj je krizi. Gledajući sva natjecanja, Vukovi su ove sezone ubilježili više poraza nego pobjeda, a ta činjenica jako pogađa jednog od najstandardnijih Cibosa Chrisa Warrena koji je nakon utakmice s Unicajom otvoreno progovorio o situaciji u klubu...

Chris Warren nije skrivao frustraciju još jednim porazom Cibone, trećim uzastopnim u Euroligi: "Posljednji tjedni vrlo su teški za nas. Ne znam u čemu je problem. Izgubili smo samopouzdanje kao momčad i to se osjeti, to je razlika u odnosu na prijašnje godine. Gubimo lopte, lopta ne kruži kako bi trebala... No, ne smijemo odustati jer mislim da bi jedna pobjeda sve mogla preokrenuti."

Warren je u Zagrebu dvije i pol godine. Sjeća li se ovako negativne serije rezultata? "Ne, ni u kom slučaju. Do sada smo uvijek više-manje ispunjavali očekivanja, dok smo sada daleko od onoga što sam očekivao na početku sezone. Znam što je Cibona, znam koliko su važne euroligaške utakmice, znam koliko je važno biti u vrhu NLB lige."

Ima li ova momčad "kemiju" kao Cibona iz prijašnjih godina? "Ne, u ovom trenutku još nismo 'tamo'. Kada sam stigao u Cibonu, sve je to išlo puno brže. Sada imamo puno novih i drukčijih igrača, novog trenera i momčad još nije u ravnoteži", tvrdi Cibonin Amerikanac.

Može li po Warrenovom mišljenju ova momčad napredovati bez nekih promjena? "Mislim da ne. Nije svaka situacija baš za svakog igrača. Cibona nije za svakoga! S ovakvom momčadi imat ćemo još jako puno posla. Mislim da nismo napredovali koliko smo trebali u ovom dijelu sezone i to me jako frustrira. Ove sezone smo ispod 50% pobjeda i to za mene nije prihvatljivo, a ne bi trebalo biti niti za ostale igrače, trenera i Cibonu kao klub", bio je do kraja iskren Chris Warren.

Rozić: "Nema klanova u svlačionici"

Posljednjih tjedana u javnost su procurile glasine o klanovima unutar Cibonine svlačionice. Marin Rozić to opovrgava: "Mi smo svi Cibona i priče o klanovima mislim da ne bi trebalo više spominjati. Tko se s kim druži van terena nije bitno. Važno je da svatko izvršava svoj posao na terenu i da tu nema podijeljenosti. Moramo se skupiti svi zajedno i prekinuti ovaj niz poraza."

Bariša Krasić vjeruje da ovaj poraz ne ugrožava dramatično Cibonine ovosezonske ciljeve: "Naravno da mi je žao što smo izgubili, ali sreća je da nam ova utakmica ipak nije presudna. Imamo se još prilike iskupiti. Imamo još utakmicu u subotu i nakon toga nastupa stanka koju ćemo morati iskoristiti da se pripremimo za odlučujuće utakmice u siječnju. Ne bih izdvajao nikoga kao krivca, mi i pobjeđujemo i gubimo kao kolektiv."

Slično razmišlja i Marin Rozić: "Unicaja je odlično ušla u utakmicu, odmah su stvorili desetak koševa prednosti. Do poluvremena smo odigrali kako se od nas traži, no u nastavku nismo zadržali kontinuitet. Španjolci su odigrali odličnu šutersku utakmicu i mislim da je bolja momčad pobijedila. Svaki poraz nosi razočaranje, a pogotovo kada izgubiš prvi put na domaćem terenu. Nisam to očekivao, moram priznati. Šanse za Top 16 još uvijek postoje. I prije smo prolazili sa šest pobjeda."

Bivši Cibonin, a danas Unicajin play Davor Kus odigrao je samo devet minuta u kojima nije pokazao gotovo ništa: "Došli smo u Zagreb pobijediti jer tako igramo svaku utakmicu. Cibona je odigrala solidno i ne trebaju žaliti za ovim porazom jer nije još ništa izgubljeno. Što se mene tiče, u posljednje vrijeme igram nešto manje nego na početku sezone, ali nadam se da će se to ubrzo promijeniti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!