Vodeni sportovi

Sanja, Bobev i mlade nade

Maja Giljanović • nedjelja, 23.12.2007.

U Splitu su u sklopu Ekipnog prvenstva Hrvatske u 25-metarskim bazenima premijerno dodijeljena priznanja najboljim plivačima i plivačkim radnicima u godini na izmaku...

Trofej namijenjen najuspješnijem plivaču odnosno plivačici pripao je očekivano Sanji Jovanović. 21-godišnja Dubrovčanka, europska prvakinja te nova svjetska rekorderka iz Debrecena ovih je dana u žiži interesa javnosti, a po primitku priznanja je izjavila: "Emocije su se pomalo slegle i zapravo tek sada uistinu postajem svjesna što smo postigli. Vremena za opuštanje međutim nema jer krećemo odmah dalje. Dva nas velika događaja očekuju u narednoj sezoni; Europsko prvenstvo u 50-metarskim bazenima u Nizozemskoj te dakako Olimpijske igre u Pekingu".

Najuspješniji trener godine je, također posve očekivano, Dimitar Bobev. Bugarski stručnjak koji je još 1990. stigao u Rijeku, tri godine potom postao trener reprezentacije i koji je krvavim radom doveo redom Miloša Miloševića, Gordana Kožulja i Duju Draganju do zvjezdanih visina, prošle je godine preuzeo Sanju da bi suradnju okrunili na EP u malim bazenima srebrom na 100 metara leđno te zlatom na 50 metara uz obaranje svjetskog rekorda za punih 33 stotinki.

Titulu najperspektivnijih ravnopravno su pak podijelili 16-godišnjaci, Monika Babok iz sisačkog Janafa te Hrvoje Capan iz zagrebačke Mladosti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!