Nogomet

Kuže zaustavljen na korak do

Maja Giljanović • ponedjeljak, 24.12.2007.

Hrvatski stručnjak za kormilom reprezentacije Ruande Josip Kuže nije uspio pobjedom u finalu prvenstva CECAFA okruniti izvrsno odigran turnir...

Krokodili iz Sudana pod vodstvom trenera Tagela Abbasa stigli su do drugog uzastopnog naslova nakon što je u Dar-es-Salaamu odigrano više nego uzbudljivih 120 minuta. Sudance je u vodstvo doveo najbolji strijelac turnira Amarria i s prednošću od 1:0 otišlo se na poluvrijeme. U nastavku je Eltaab podebljao prednost i činilo se da je pitanje pobjednika riješeno.

Kužeove Ose se, međutim, nisu predavale. Samo dvije minute potom Nitonzima dvostrukim osvajačima CECAFA (1998. i 2001.) vraća nadu, a susret u egal pogotkom pola sata prije isteka 90. vraća Mulenda. Do kraja utakmice, osobito u produžecima, Ruanđani su promašili cijeli niz lijepih prigoda što im se na koncu obilo o glavu nakon što su Nshinamagara i Ntaganda promašili s bijele točke.

Kuže je, ponosan nakon odigranog susreta i samo malim dijelom razočaran, najavio okretanje svoje mlade momčadi kvalifikacijskom ciklusu za plasman na Svjetsko prvenstvo 2010. godine dok mu je kolega s druge strane oduševljeno objavio da čak desetoricu iz momčadi s turnira odigranog u Tanzaniji očekuje pozivnica za trening kamp u Španjolskoj ususret Afričkog Kupa nacija koji 20. siječnja starta u Gani.

Treće je mjesto inače ovog najstarijeg nogometnog natjecanja u Africi (utemeljenog 1926. od država članica Vijeća nogometnih asocijacija Istočne i Središnje Afrike) dvama pogocima Kitagende osvojila, pobjedom nad Burundijem, Uganda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!