Nogomet

Krkić igra za Kataloniju

Maja Giljanović • utorak, 25.12.2007.

17-godišnja mlada Barcelonina zvijezda Bojan Krkić pozvana je u reprezentaciju Katalonije ususret ogleda protiv Baskije na kojoj će igrači Pere Gratacosa pokušati ubilježiti pobjedu za razliku od prethodno u listopadu odigranog 2:2 remija...

Rođen u Lleidi kao sin Srbina također Bojana, nekadašnjeg Zvezdinog igrača, a danas Barcinog skauta, Bojan mlađi može birati između odaziva očevoj, srpskoj odnosno majčinoj, španjolskoj putovnici, a vrijeme do konačne odluke mirne duše može provoditi u neobvezujućem odazivu Kataloncima. U susret protiv Euskadija Krkić ulazi kao daleko najmlađi igrač (rođen u kolovozu 1990.) selekcije koja okuplja uglavnom igrače iz grada Barcelone: šestorica su Barcelonini članovi, četvorica Espanyolovi, a ostatak čine dvojica pristigla redom iz Deportiva, Gimnastica i Almerije te po jedan iz Zaragoze, Getafea i trećeligaša Manrese.

Kapetan selekcije je inače Carlos Puyol, na vratima je Victor Valdes, Xavi predvodi vezu dok mjesta u momčadi iznenađujuće nema za prvo ime trećeplasirane momčadi Primere, Espanyolovog sa 120 postignutih golova najboljeg strijelca u povijesti kluba (na drugom je mjestu na 111 ostavio drugoplasiranu legendu Blanquiazula, Rafaela Maranona), Raula Tamuda.

Što se, pak, Krkića tiče, izbornik Luis Aragones je početkom prosinca najavio skori poziv u španjolsku A-selekciju ne prejudicirajući pritom i put, kažu najvećeg talenta španjolskog nogometa nakon Raula, na Europsko prvenstvo u Austriju i Švicarsku sljedeće godine. Cilj je, naime, izbiti Srbima adut iz rukava tim više jer je Bojan nakon U-17 selekcije Furije, triput nastupio i za U-21 vrstu te se prijelaz u "pravu" čini samo pitanjem vremena.

Utakmica se inače igra 29. u Bilbau, a Baske spomenimo predvode Bilbaovi Francisco Yeste, Asier del Horno i Pablo Orbaiz odnosno Liverpoolov Xabi Alonso te Evertonov Mikel Arteta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!