Nogomet

Đukić preuzeo Srbe

Maja Giljanović • srijeda, 26.12.2007.

Dojučerašnji trener Partizana novi je izbornik obje, A i olimpijske, selekcije Srbije, odlučeno je jednoglasnom odlukom Izvršnog odbora FS-a Srbije...

Trendu sve mlađih izbornika povinuli su se i Srbi; nekadašnji izbornik srpskih mladih reprezentativaca je tek navršen 41-godišnjak, a na klupi susjeda nam uskače nakon djedice Javiera Clementea koji nije uspio osigurati plasman na Europsko prvenstvo sljedeće godine.

Đukiću je ponuđen dvogodišnji ugovor s tim da se suradnja automatski produžava u slučaju uspjeha u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. godine gdje Srbe očekuje borba u skupini G protiv Francuske, Rumunjske, Austrije, Litve i Farskih Otoka.

"Velika je čast biti izbornik Srbije i vrijeme je da se odmah krene na posao. Čeka nas vrlo naporan i nezahvalan zadatak kvalificirati se na smotru najboljih selekcija svijeta, ali čvrsto vjerujem da smo dovoljno kvalitetni da pravim pristupom i teškim radom izborimo put u Južnoafričku Republiku", prva je Đukićeva izjava kao srpskog izbornika dok je predsjednik FS-a Terzić dodao: Ne krijem da sam bio za ostanak Clementea, ali je Stručni odbor bio za promjenu. Izvršni je, pak, odbor nominaciju prihvatio jednoglasno pa nam je danas čast i zadovoljstvo objaviti da se za budućnost našeg nogometa brinu mlade snage poput Đukića, Jankovića (Aleksandar, trener Crvene zvezde, op. p.) te Jokanovića" (Slaviša, novi Partizanov trener, op.p.).

Mlad jest, ali Đukić, nekadašnji igrač Deportiva odnosno Valencije s kojom je osvojio Primeru i dvaput igrao finale Lige prvaka (igrao i za Mačvu, Rad i Tenerife) dosad se istaknuo odvevši mlade Srbe na U-21 Europsko prvenstvo u Nizozemskoj na kojem su poraženi u finalu od domaćina, a drugim su mjestom izborili nastup na OI u Pekingu dok je s Partizanom također ostao na korak do, ali ga je ove sezone svom nasljedniku ostaviosa šest bodova zdravom zimskom zalihom pred prvim pratiteljima, braniteljem naslova, Crvenom zvezdom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!