Nogomet

Matthäus na korak do BiH

Maja Giljanović • četvrtak, 27.12.2007.

Potpredsjednik NS BiH Bogdan Čeko objavio je znatiželjnoj javnosti da će dojučerašnjeg izbornika Fuada Muzurovića po svemu sudeći zamijeniti proslavljeni Lothar Matthäus...

Čeko je pojasnio da je Matthäus čelnim ljudima bosanskohercegovačkog nogometa u pismu pristao preuzeti reprezentaciju i da je dogovoren financijski aspekt suradnje. Ogradio se doduše i dodao da će konačna odluka biti donesena nakn sjednice Izvršnog odbora: "Načelno smo sve dogovorili, ali na konkretnu potvrdu ćemo morati pričekati do petka. Ukoliko, naime, 14 članova našeg IO odabere drugog trenera, nema govora o Matthäusu. Ako, pak, on bude naš izbor, potpisujemo ugovor za nepunih pet minuta", pojasnio je Čeko.

Kaže i da se FIFA-in igrač godine 1991. također raspitivao o razmišljanjima reprezentativaca koji su ušli u štrajk i odbili nastupati u nacionalnoj vrsti; razuvjeren je o eventualnim neodazivanjima nakon što mu je rečeno da prepreka njihovom povratku u reprezentativni dres nema jer je Izvršni odbor udovoljio njihovim zahtjevima.

Ugovor s 46-godišnjakom je navodno težak 10 000 konvertabilnih maraka mjesečno s tim da Čeko smatra da će dovođenjem Nijemca Savez neminovno i financijski profitirati jer prema dogovoru "novac za plaću bi pristizao od marketinškog kolača dio kojeg bi i on sam osigurao" pa bi se ostatak "mogao transparentno usmjeriti u razvoj našeg nogometa".

Potvrdi li IO Čekino otvoreno navijanje za nekadašnjeg izbornika Mađarske i trenera primjerice Partizana i salzburškog Red Bulla, padaju dakle u vodu nagađanja o Kranjčarevu novom angažmanu odmah nakon uručenog mu otkaza u Emiratima, a na kojeg je bivši hrvatski izbornik bio spreman za navodnih 5000 eura mjesečno.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!