Ostali sportovi

Liu propušta Zlatnu ligu

Maja Giljanović • četvrtak, 27.12.2007.

Olimpijski pobjednik, svjetski prvak i svjetski rekorder Liu Xiang, navode kineski mediji, proputit će mitinge Zlatne lige sljedećeg ljeta ne bi li što optimalnije pripremio za Olimpijske igre u Pekingu...

"Oslo se primjerice poklapa s nekim drugim natjecanjima kojima smo planirali brusiti formu dok su Pariz i Rim vremenski preblizu Igrama tako da smo odlučili preskočiti cijelu seriju", pojasnio je Liuov trener Sun.

Zlatni iz Atene 2004. i glavna atletska uzdanica domaćina, Liu će godinu započeti u Španjolskoj na Dvoranskom prvenstvu svijeta dok će sezonu na otvorenom otvoriti u Osaki. Uslijedit će test miting u Pekingu kao generalna proba staze u svibnju, a nakon nekoliko pozorno odabranih natjecanja u Europi odnosno SAD-u, 24-godišnjak se vraća u domovinu koncem lipnja gdje će se do starta Igara 8. kolovoza pripremati u kakvoj-takvoj izolaciji.

Sun je dodao da eventualni porazi na pojedinim mitinzima ne bi trebali brinuti Liuove navijače jer se u Osaki okrunjeni svjetski prvak "fizički i psihički jača za najveći trenutak svog života - nastup pred milijardama sunarodnjaka koje će zajedno s njim istrčati tih 110 metara i ponijeti ga, nadamo se, k novom zlatnom odličju."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!