Zimski sportovi

Po bodove za rođendan

Kristian Hohnjec • četvrtak, 27.12.2007.

Skijašice će godinu zaključiti tehničkim disciplinama u austrijskom Lienzu. Najbolja Hrvatica Ana Jelušić u petak će proslaviti 21. rođendan, a najbolji poklon bi bili rijetki veleslalomski bodovi. Slalom se vozi u subotu...

Ana Jelušić prve bodove u Svjetskom kupu osvojila je još kao 17-godišnjakinja u premijernom veleslalomu sezone 2003/2004 u Söldenu. Od tada se mnogo toga promijenilo. Veleslalom je na račun uspjeha u slalomu otišao u drugi plan. Riječanka je u ovoj disciplini prošle sezone tek jednom ušla među najboljih 30, u posljednje tri godine veleslalom joj je donio ukupno 23 boda.

"Možda je odgovor u tome što slalom doživljavam kao disciplinu u kojoj se bacim na glavu i nadam se da će ispasti dobro. Veleslalom je duži, izaziva mi više problema s kašljem, uzme mi više energije. Možda je riječ o blokadi na podsvjesnoj razini, s obzirom na to da znam da će mi nakon veleslaloma, zbog moje astme, biti puno teže", rekla je novinaru Večernjeg lista. Problemi s astmom variraju od podnošljivih do kroničnih, Jelušić ističe da je trenutno stanje mnogo bolje nego li je bilo na američkoj turneji.

Kao jedina naša predstanica Ana će startati 65., dok će iza nje krenuti tek anonimna Čehinja Michaela Smutna. Jelušić će se želja o bodovima za rođendan teško ispuniti, ne samo zbog startnog broja, već i zbog staze koja je prilično položena i bez Ani pogodne strmine.

Bolji rezultat očekujemo u subotu, kada je na rasporedu slalom u kojem bi uz Jelušić trebale nastupiti Nika Fleiss i Sofija Novoselić. Skijašice su posljednji put u Lienzu u novogodišnjem terminu vozile 2005. godine. Slalom je tada otišao na stranu Marlies Schild, dok je u veleslalomu slavila Anja Paerson. Start utrka zakazan je u identično vrijeme - u 10:15 sati prva, a u 13:15 druga vožnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!