Ostali sportovi

Gebrselassie lovi svjetski rekord

Maja Giljanović • nedjelja, 30.12.2007.

Etiopska legenda Haile Gebrselassie vjeruje da se granica svjetskog rekorda u maratonu može spustiti ispod sadašnja dva sata, četiri minute i 26 sekundi...

Dvostruki olimpijski pobjednik na 10 000 metara pokušat će nadmašiti samog sebe i rezultat postavljen ovog rujna u Berlinu, a maraton u Dubaiju bit će mu posljednjih službenih 42 195 metara ususret Olimpijskih igara sljedećeg kolovoza u Pekingu.

"Uvjereni samo da Haile može ispod 2:04, ali vrijeme neumitno protječe. 34 su mu godine i Dubai bi mogao biti njegova posljednja prigoda", izjavio je Gebrselassijev menadžer Jos Hermens dodavši da mu pulen intenzivno trenira u rodnoj Etiopiji i da pripreme teku po predviđenom planu i programu.

18. siječnja organizatori Dubaija su Gebrselassiju osigurali pacemakere u vidu bivšeg svjetskog prvaka u polumaratonu, Tanzanijca Fabiana Josepha i pobjednika maratona u Bostonu i New Yorku 2002. godine Kenijca Rodgersa Ropa.

Fond nagrada je tradicionalno emiratski bogat - milijun američkih dolara, od kojih pobjednicima pripada četvrtina s tim da predviđeni bonus u slučaju obaranja svjetskog rekorda iznosi novi milijun.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!