Tenis

Zovko korak do glavnog

Ivor Krapac • nedjelja, 30.12.2007.

Lovro Zovko svladao je i drugog suparnika na putu do glavnog ždrijeba ATP turnira u Chennaiju. Zovko je u Indiji u drugom kvalifikacijskom kolu nadjačao Rusa Denisa Macukeviča...

Lovro je trebao tri seta za prolaz protiv 21-godišnjeg ruskog tenisača, 323. na Entry listi. 26-godišnji Zagrepčanin slavio je u jednosmjernom trećem, sa 6:3, 1:6 i 6:1, došavši korak do nastupa u glavnom turniru.

Na posljednjoj kvalifikacijskoj prepreci Zovka čeka njegov vršnjak, drugopostavljeni Danac Kristian Pless (129.), koji je u drugom kolu sa 7:6(3) i 6:3 izbacio Tajlanđanina Sonchata Ratiwatanu.

Vezane vijesti

Lovro i Pless zasad su se samo jednom sreli u seniorskim vodama, 2004., uz Zovkovu pobjedu s 4:6, 7:6(6) i 7:5 u kvalifikacijama Challengera u Cordobi, a znaju se i iz juniorskih dana. Hrvatski adut je 1999. sa 6:4 i 7:6 slavio u Roehamptonu.

Ukoliko ponovno nadjača Danca, Lovro će biti drugi hrvatski predstavnik u glavnom ždrijebu ovog turnira. Marin Čilić je izravno unutra, a u prvom kolu ide na Srbina Viktora Troickog.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!