Ostali sportovi

Kenijski double u Brazilu

Maja Giljanović • utorak, 01.01.2008.

Robert Cheruiyot i Alice Timbilili pobjednici su silvestarske ulične utrke u Sao Paolu, tradicionalnog Sao Silvestra koji je na avenije najvećeg brazilskog grada izmamio u svom 83. izdanju rekordnih preko 20 000 natjecatelja...

Utrku dugu 15 kilometara nakon dvije je godine domaćinske prevlasti, Kenijcima povratio dojučer dvostruki (2001., 2002.) pobjednik, trostruki osvajač i rekorder prestižnog bostonskog maratona, 29-godišnji Cheruiyot. Prvoplasirani ispred sunarodnjaka Ivutija i Brazilca dos Santos Diasa je, usprkos ogromnoj vrućini (na startu je izmjereno preko 30 stupnjeva) i vlažnosti, poveo od samog starta, prednost stekao na šestom kilometru i u vremenu 45:57 gotovo rutinski priveo utrku kraju s gotovo minutom prednosti nad prvim pratiteljem (46:52).

U ženskoj je, pak, konkurenciji prema očekivanjima pobjedu odnijela također Kenijka, 24-godišnja Timbilili. Na svom je debiju u Sao Paolu, šestu pobjedu Keniji u povijesti donijela ispred brazilskog dvojca Rezende (pobjednica 2002.)/Baldaia (pobjednica 2001). Timbilili se činila fiksom od samog starta povevši i ne gubeći prednost, ali se Rezende četiri kilometra prije cilja opasno približila. Snage, međutim, u domaće predstavnice nije bilo dovoljno te je za Kenijkinim vremenom 53:07 na koncu zaostala pola minute (53:36).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!