Tenis

Pola-pola u parovima

Ivor Krapac • srijeda, 02.01.2008.

Hrvatski dvojac na ATP turniru u Chennaiju u srijedu je bio na terenu u prvom kolu parova. Marin Čilić otišao je korak dalje, dok se Lovro Zovko oprostio na startu...

Čilić i Pakistanac Aisam-Ul-Haq Qureshi razočarali su indijske ljubitelje tenisa pobjedom nad domaćim wild-card parom, Mustafom Ghouseom i Karanom Rastogijem, koji su arhivirani sa 6:4 i 7:6(1).

Zovko se okušao u četvrtopostavljenoj kombinaciji s Čehom Tomašem Cibulecom, uz poraz na početnoj prepreci. Izraelsko-američki par Harel Levy/Rajeev Ram svladao ih je u izjednačenom produženom tie-breaku, sa 6:3, 4:6 i 12:10.

Vezane vijesti

Marin i Lovro u četvrtak će biti na terenu u osmini finala singla. Čilića čeka petopostavljeni Francuz Nicolas Mahut, dok Zovko ide na Nizozemca Robina Haasea, koji je u prvom kolu "skinuo" drugog nositelja Marcosa Baghdatisa.

Prva četiri meča osmine finala prošla su bez većih iznenađenja. Možda se u kategoriju neočekivanog može svrstati jedino prolaz Florenta Serre u tijesnom okršaju s Kristofom Vliegenom, koji je pao sa 7:5, 4:6 i 7:6(3).

Šestopostavljeni Austrijanac Jürgen Melzer bio je jedini posrnuli nositelj, no njegovo ispadanje nije osobit šok. Sa 7:6(3) i 6:2 eliminirao ga je branitelj naslova, Belgijac Xavier Malisse.

Malissea u četvrtfinalu očekuje četvrti nositelj Mihail Južnji, koji je svoje mjesto među posljednjom osmoricom rezervirao sa 7:5, 1:6 i 6:2 protiv Edouarda Rogera-Vasselina. Trećepostavljeni Carlos Moya bit će, pak, sljedeći Serrin suparnik.

"Kralj Umaga" ispustio je drugi set protiv 22-godišnjeg malo poznatog ruskog kvalifikanta Aleksandra Kudrjavceva, no u preostala dva nije dozvolio iznenađenje. Po dva breaka u prvom i trećem setu odvela su ga do 6:3, 6:7(4) i 6:2.

ATP Chennai, 2.1.2008., osmina finala: Moya (Španjolska, 3) - Kudrjavcev (Rusija, Q) 6:3, 6:7(4), 6:2, Serra (Francuska) - Vliegen (Belgija) 7:5, 4:6, 7:6(3), Malisse (Belgija) - Melzer (Austrija, 6) 7:6(3), 6:2, Južnji (Rusija, 4) - Roger-Vasselin (Francuska) 7:5, 1:6, 6:2.

Parovi, prvo kolo: Levy/R. Ram (Izrael/SAD) - L. Zovko/Cibulec (Hrvatska/Češka, 4) 6:3, 4:6, 12:10, Čilić/Qureshi (Hrvatska/Pakistan) - Ghouse/Rastogi (Indija, WC) 6:4, 7:6(1).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!