Nogomet

Hattrick ubojitog Benzeme

Maja Giljanović • nedjelja, 06.01.2008.

U obrani tanašni Creteil još je i dobro prošao primivši od šesterostrukog uzastopnog francuskog prvaka samo četiri komada u susretu 1/32 finala Kupa...

Posljednji put osvajač Kupa još davne 1973. godine, Lyon je prozujao na gostovanju kod trećeligaša pogocima, dvama u prvom dijelu i jedanaestercem u drugom, sve ubojitijeg Karima Benzeme (četvrtog je inače dodao Juninho). Da se kući na Gerland doista vrate pjevajući, pobrinuo se i Gregory Coupet koji je nakon punih pet mjeseci od teške povrede koljena odigrao svojih prvih 90 povratničkih minuta.

Ranije danas na svom je terenu senzacionalno poražen Toulouse od trećeligaša FC Parisa. Gosti iz 20. pariškog arrondissementa su poveli autogolom Arribagea u 6. minuti, Ljubičasti su brže bolje poravnali minutu potom golom Sissoka, ali neigranje suspendiranog Elmandera i ozljeda Gignaca u drugom dijelu, pokazali su se ključnima u neefikasnosti trenutno 12. momčadi Le Championnata koja je, inače, godinu okončala s pet uzastopnih utakmica bez poraza. Odlučujući momenat se, pak, dogodio u 66. minuti kada je prezimenjak nekadašnjeg ljubimca Hajdukovih navijača, Senegalac Pape Sarr, prekaljeni prvoligaš s godinama iskustva iz Saint Etiennea i Lensa svladao nemoćnog Doucheza.

Lille je samo naizgled razbio amaterski Avion jer unatoč porazu od 3:0 domaćin se držao na minimalnih 1:0 sve do 90. odnosno treće minute sudačke nadoknade kad su Dumont i Mirallas podebljali vodstvo osigurano pogotkom Lichtsteinera nakon pola sata igre.

Rutinskih je zato 3:0 upisao Lacombeov Rennes kod trećeligaša Martiguesa (Wiltord, Briand, Lemoine dok je branitelj naslova Sochaux pod vodstvom novog trenera Francoisa Gillota dvama pogocima Dagana (10. i 90. minuta) slavio kod regionalaca iz Maubeugea.

Jedini preostali susret u ovim trenucima igraju u Brestu istoimeni domaćin te Monaco našeg Jerka Leke. Drugoligaš je trenutno nakon prvog poluvremena na pragu senzacije jer protiv momčadi trenera Ricarda s Lekom u startnoj jedanaestorici vodi pogotkom Socriera u 20. minuti.

Francuski kup, 1/32:
Toulouse - Paris(3) 1:2, Maubeuge(A) - Sochaux 0:2, Avion(A) - Lille 0:3, Martigues(3) - Rennes 0:3, Creteil(3) - Lyon 0:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!