Nogomet

Ostavka zbog obiteljske tragedije

Vedran Babić • ponedjeljak, 07.01.2008.

53-godišnji izbornik Obale Bjelokosti Nijemac Ulrich Stielike podnio je ostavku kako bi bio uz svog sina koji je pao u komu...

Bivšeg reprezentativca nekadašnje Zapadne Njemačke će zamijeniti Francuz Gerard Gili koji je do sada vodio momčad Obale Bjelokosti do 23 godine, te s njima osigurao plasman na Olimpijadu u Pekingu nadolazećeg ljeta.

Ovim događajem je ekipa predvođena Didierom Drogbom doživjela neočekivani šok, netom prije početka Afričkog kupa nacija koji se ove godine održava u Gani.

Obala Bjelokosti je natjecanje osvojila jednom, i to 1992. kada su u dramatičnom finalu svladali upravo Gance boljim izvođenjem jedanaesteraca (11:10). Slonovi su 1984. bili i domaćini, a vrijedi napomenuti kako su čak četiri puta završavali na najnižem postolju. Na posljednjem Kupu 2006. su poraženi u finalu od domaćeg sastava Egipta s 4:2 nakon penala.

U predstojećem izdanju Kupa nacija, prvu utakmicu u skupini B Bjelokošćani će odigrati protiv Nigerije 21. siječnja, a nakon toga sudbina im donosi obračune s Malijem i Beninom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!