Nogomet

Povuci-potegni Barce i Kameruna

Maja Giljanović • utorak, 08.01.2008.

Kontradiktorne izjave vezane za Samuela Eto'a ovih dana pristižu s Barceloninog Nou Campa odnosno iz Burkine Faso u kojoj reprezentacija Kameruna provodi završne pripreme ususret Afričkog Kupa nacija...

Trener trenutno drugoplasirane momčadi Primere Frank Rijkaard je, naime, na današnje novinarske upite vezane prvenstveno za sutrašnji ogled u Kupu kralja izjavio: "Sasvim je izvjesno da će Eto'o sa suigračima put Seville. Štoviše ostat će na raspolaganju momčadi sve do subote i susreta s Murcijom", pojasnivši da je nakon što je s kamerunskim izbornikom Ottom Pfisterom postignut definitivan dogovor, Barcelona osigurala pismeno dopuštenje Saveza.

Glasnogovornik, pak, četverostrukog osvajača Kupa nacija odgovara da su Katalonci doista zatražili odgodu do 16. siječnja, ali im nije udovoljeno s obzirom da je Eto'o "ključan igrač u ambicijama Kameruna" i njegov je dolazak "neophodan u finiširanju priprema". Također je izjavio: "Nemamo ni najblaže ideje o kakvom dogovoru priča Barcelonin trener. Od Samuelovog kluba zahtijevamo da igrača smjesta oslobodi svih obveza kako bi se stavio na raspolaganje nacionalnoj vrsti. U protivnom ćemo biti prisiljeni poduzeti odgovarajuće korake".

Slične onima koje je poduzela Južnoafrička Republika obrativši se Fifi koja je Steven Pienaarov Everton primorala na odustajanje od igrača ususret večerašnjeg gostovanja u Carling Cupu kod Chelseaja - odnosno radi se o 14 dana ususret starta turnira kada se igrač mora odazvati reprezentativnom pozivu.

Eto'o je primjerice jedini preostali Kamerunac od njih 28 na široj listi putnika koji nije potvrdio svoj dolazak u Burkinu Faso gdje će Pfister 10. siječnja objaviti konačan popis igrača koji će put Gane. Kamerun, spomenimo, svoj prvi nastup ima 23. protiv Egipta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!