Nogomet

Sevilla broj jedan na kraju 2007.

Maja Giljanović • srijeda, 09.01.2008.

Španjolska Sevilla prvi je klub koji je u izboru IFFHS-a odnosno Instituta za nogometnu povijest i statistiku iz Bonna dvaput uzastopce okončao godinu na čelu ljestvice najboljih klubova svijeta...

Prošli je mjesec, naime, Sevilla prikupila 306 bodova što je trenutno osmoplasiranoj momčadi Primere dostajalo da održi prednost nad ponovno drugoplasiranim Manchesterom (281), drugim i u Premiershipu dok je na treće mjesto za dvije pozicije napredovao europski i svjetski prvak Milan (280).

Chelsea (4.) i Liverpool (8.) odnosno Inter (7.) i Roma (9.) koji su se također plasirali u Top 10 čine Englesku i Italiju najuspješnijim nogometnim nacijama, a čast Južne Amerike na petom mjestu (pad za jednu poziciju) brani brazilski Santos (254). Napredak mjeseca je, pak, Bocin skok s devetog na šesto mjesto (252).

Hrvatski su klubovi svi redom upisali pad: prvak Dinamo se s 49. spustio na 53. mjesto (151 bod), Slaven Belupovo 273. mjesto znači nazadovanje od 39 mjesta dok je Hajduk ispao iz prvih 200 odnosno s 281. mjesta groznu godinu 2007. je završio na 303. mjestu u društvu primjerice sila tipa moldavskih Nistru Otaca ili nikaragvanskog Estelija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!