Nogomet

Kuži se omilio Japan

Maja Giljanović • srijeda, 09.01.2008.

Treći put u svojoj trenerskoj karijeri Josip Kuže se odlučio kruh zaraditi u dalekom Japanu. Nakon što je dvaput vodio Gambu iz Osake, odlučio je postati trenerom JEF Uniteda...

Dojučerašnji izbornik Ruande se, naime, pozvao na klauzulu koju je lukavo unio u ugovor s Afrikancima po dolasku u studenom prošle godine. Raskid bez trzavica među dvjema stranama omogućava Kuži odlazak prije isteka ugovora dogovorenog na tri godine, a o tragu kojeg je hrvatski stručnjak ostavio zamijenivši na klupi neuspješnog Nijemca Michaela Neesa (propustio odvesti Ruandu na skori Afrički Kup nacija) dovoljno govore pritisci iz samog državnog vrha.

Pregovaračima iz Saveza se, pod dojmom primjerice nastupa Osa u finalu CECAF-a kojeg su na koncu izgubili nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca od Sudana, pridružio ni manje ni više nego sam predsjednik države, Paul Kagame. Nabacivalo se brojkama, ali je izazov Japana i J-lige u kojoj je Kuže u dva navrata ranije, od 1995. do 1998. te 2000. do 2002. godine vodio Gambu, presudio.

Kuže je potpisao na sljedeće tri godine, a u JEF-u, kojeg su inače vodili Ivica Osim i do lani sin mu Amar Osim, po sezoni će zarađivati 400.000 dolara.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!