Ostali sportovi

ASK radi punom parom

Maja Giljanović • četvrtak, 10.01.2008.

Splitski ASK ubrzano privodi kraju završne radnje ususret Međunarodnog atletskog mitinga koji će se sljedeći mjesec po drugi put održati u Velikoj dvorani na Gripama...

Organizatori mitinga, zbog kojeg će 13. veljače u Split u goste svjetskoj prvakinji Blanki Vlašić pohoditi ponajbolje visašice svijeta, ne namjeravaju skršenih ruhu sjediti na lanjskim lovorikama: iz Italije je, primjerice, dopremljena nova tartan podloga s osiguranim IAAF-ovim certifikatom o kojem ovisi priznavanje eventualnog novog svjetskog rekorda, a preko 100.000 kuna vrijedna investicija dijelom se utukla i na nove letvice te mjerače visina.

A da je lanjsko premijerno izdanje mitinga bilo pun pogodak, svjedoči i pismo upućeno u ured splitskog gradonačelnika Ivana Kureta i u Organizacijski odbor Svjetskog kupa koji će se 2010. održati u Splitu, a kojim se najavljuje nazočnost tročlane visoke delegacije Svjetske atletske federacije kao i najava dolaska izaslanstva Europske atletske federacije koja bi opipala teren ususret Zimskom bacačkom kupu (15. i 16. ožujka u Parku mladeži).

Miting 2007. je, podsjetimo, na Gripe privukao preko 5000 gledatelja koji su gromoglasnim pljeskom popratili nastupe svih, posebice trećeplasirane po friškom umirovljenice, Šveđanke Kajse Bergqvist te naše Blanke kojoj je pobjedu za dlaku (pokušaj manje na 197 centimetara) s preskočena dva metra preotela Bugarka, nažalost dopingirana, Venelina Veneva.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!