Nogomet

U Zagrebu o proširenju EP

Maja Giljanović • četvrtak, 10.01.2008.

Od 29. do 31. siječnja hrvatski će glavni grad ugostiti 32. godišnji Kongres Uefe na kojem će glavna točka biti rasprava o eventualnom proširenju broja sudionika završnice Europskog prvenstva...

Na prošlogodišnjem su sastanku 53 izaslanstva zemalja članica krovne Europske nogometne organizacije po prvi put razmatrani plusevi i minusi proširenja, a glasnogovornik Uefe je pojasnio: "Konačna odluka još uvijek neće biti donesena, a dosad se najviše vremena razglabalo o obimu proširenja. Maksimalan broj reprezentacija bi bio 24, a u Zagrebu ćemo se pozabaviti pitanjima možebitnih poteškoća s kapacitetima odnosno financijskim manjkavostima".

Sigurno je, međutim, da do promjena neće doći barem do 2016. godine: 16 reprezentacija, koliko od Eura 1996. u Engleskoj sudjeluje na završnicama Europskih prvenstava, ugostit će kako Švicarska i Austrija tako i Poljska i Ukrajina.

Točke zapisnika sastanka u Sheratonu inače pokrivaju i osvrt na razdoblje od 2006. do '07. koje je pripremio predsjednik Uefe Michel Platini kao i izvještaje pojedinih odbora s naglaskom na preraspodjelu novčanih sredstava. Gaillard najavljuje i osvrt na strateški plan razvoja u razdoblju od 2008. do 2013. te uvid u posljednje pripreme uoči sve skorijeg početka Eura 2008. od 7. do 29. srpnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!