Ostali sportovi

I Ruskinje bolje od Hrvatica

Ivana Strahija • srijeda, 16.01.2008.

Porazom od Rusije u drugom kolu kvalifikacija Hrvatska je de facto zaključila to poglavlje natjecanja, a nade za dohvaćanjem olimpijske ulaznice više nema.

Razlika na terenu između naših odbojkašica i Ruskinja bila je i preočita. Velika pojedinačna kvaliteta i izvrsna uigranost suparnica bila je presudna za slabo izdanje hrvatske vrste.

U prvom su setu Ekaterina Gamova i Ljubov Šaškova, odbojkašice svjetske klase, vrlo lako blokirale napade naše Sanje Popović, dok je as Julije Merkulove zaključio priču.

Drugi je set protjecao po istom principu, Ruskinje imaju +5 kod 8:3. Ovog je puta izvrsna bila Natalja Safranova čiji su smečevi bili nezaustavljivi. Premda je Jelena Alajbeg imala nekoliko uspješnih prolazaka to nije bilo dovoljno, a ruska reprezentacija set je zaključila s velikih +10.

Ni u trećem setu Ruskinje ne popuštaju, nego pokazuju još i bolju igru i ostavljaju Hrvatice na alarmantnih 12 poena. U bloku pokušava nešto odraditi Mirela Delić, a izbornik Mijo Vuković pokušava izmjenama oživiti stvari na terenu, no kod 17:9 postalo je jasno da nade više nema.

Europske olimpijske kvalifikacije, skupina A:
Hrvatska – Rusija 0:3 (19-25, 15-25, 12-25)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!