Ostali sportovi

I treća je pala

Maja Giljanović • srijeda, 16.01.2008.

Crni niz ruskih dopingiranih (ili?) kladivašica nastavio se objavom da je nekadašnja svjetska rekorderka Galina Kanafejeva privremeno suspendirana nakon što je pala na A testu zbog još neobjavljene supstance...

25-godišnjakinja se, naime, na Svjetskim vojnim igrama u Indiji prošle godine navodno okoristila zabranjenim kemijskim preparatima, a pokaže li B uzorak testa također prisustvo dopinga, uslijedit će dugoročna zabrana nastupa kao i oduzimanje srebra kojeg je u Hyderabadu osvojila hicem od 69.28 metara.

Kanafejeva je inače svjetski rekord u bacanju kladiva držala od lipnja 2006. do lipnja prošle godine kad je njenih 77.26 m nadmašila joj sunarodnjakinja Tatjana Lisenko. Godinu dana mlađa europska prvakinja iz Göteborga 2005. je išla 15 centimetara dalje da bi potom u Tallinnu u kolovozu bacila 78.61 koje, međutim, još uvijek čekaju IAAF-ovu ratifikaciju.

Krv Lisenko je, naime, pokazala prisutnost hormonskih blokatora koji, budući se ne nalaze na WADA-inoj (Svjetska anti-doping agencija) listi atletičarKAMA zabranjenih lijekova, nakon objave rezultata B testa ne bi smjeli rezultirati daljnjim sankcijama.

Svejedno, u ovom je trenutku Kanafejeva treća u nizu nakon što je u međuvremenu kažnjena i europska juniorska prvakinja Jekaterina Korošik s tim da se predsjednik Ruskog atletskog saveza nije izjasnio radi li se još jednom o tom, više nego upitnom, prekršaju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!