Nogomet

Poljaci oštro bez milosti

Maja Giljanović • četvrtak, 17.01.2008.

Poljski nogometni savez (PZPN) nastavlja s drastičnim kaznama klubovima uhvaćenim u korupcijskim skandalima koji su posljednjih sezona jednom od zemalja organizatora Eura 2012. godine...

Politiku zero tolerance je posljednji u nizu na svojoj koži osjetio jedan od najstarijih poljskih klubova, osnovan 1910. godine i četverostruki prvak, zadnji put 1997., Widzew iz Lodza.

Boguslaw Sosnowski, predsjednik Widzewa čiji je suvlasnik inače Juventusova legenda Zbigniew Boniek najavio je žalbu odlučno zanijekavši upletenost kluba u navodnih 12 slučajeva podmićivanja sudaca: "Kazna je definitivno prestroga, a i uopće mi se čini da smo uzeti za svojevrsno žrtveno janje. U svakom ćemo se slučaju žaliti", najavio je, a po zakonu rok im istječe za tjedan dana od primitka rješenja.

Upitni slučajevi datiraju iz 2004. odnosno 2005., a još su ranije zbog upletenosti u raznorazne namještaljke nastradala tri prvoligaška te dva drugoligaška kluba. Ukoliko žalba Widzewa ne urodi plodom, nekoć (1983.) četvrtfinalist Kupa prvaka od sljedeće će sezone tavoriti u drugoligaškom društvu, a dogodi li im se najgore pa koncem ove ispadnu iz lige (a s obzirom da su trenutno 13. od 16 momčadi, a petnaestoplasiranom LKS Lodzu bježe samo tri boda takav je rasplet sasvim moguć) kaznu će odraditi još jednu stepenicu niže.

30. ovog mjeseca plaše se i u branitelju prošle sezone osvojenog naslova prvaka, Zaglebju iz Lubina, optuženom za devet slučajeva davanje mita tijekom 2003. i 2004. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!