Zimski sportovi

Svindalu se ne žuri

Maja Giljanović • petak, 18.01.2008.

Ukupni pobjednik Svjetskog kupa prošle sezone Aksel Lund Svindal isključio je u razgovoru s novinarima u Kitzbühelu mogućnost povratka na staze još tijekom ove sezone...

25-godišnji, petnaestak kilograma lakši Norvežanin je na krcatoj pressici potvrdio da se polagano vraća u akciju, ali da je povratak na skije još uvijek poprilično dalek: "Stvari se kreću nabolje, ali sam više nego svjestan snage koja mi nedostaje da se vratim u pravu formu. Samim time eventualan povratak u sljedećih mjesec ili nešto više dana smatram da apsolutno ne dolazi u obzir".

Svjetski prvak u spustu i veleslalomu inače je van stroja od studenog i spustaškog treninga u Beaver Creeku koji je platio ozbiljnom rasjekotinom bedrenog mišića i s nekoliko prijeloma. Upitan imaju li uporišta tvrdnje "upućenih" da ga sve češće nezgode i izlijetanja kolega sputavaju u povratku, Svindal je rezolutno zanijekao: "Svi smo mi svjesni rizika. Organizatori rade sve ne bi li iskontrolirali brzine i svima nam omogućili što sigurniji dolazak do cilja. Izlijetanja se, međutim, događaju. Uvijek jesu i uvijek hoće".

Svjetskom srebru Janu Hudecu je primjerice prošlog tjedna padom na treningu također okončana sezona, a olimpijski pobjednik Antoine Deneriaz se prošlog mjeseca povukao zbog kako je naveo "nemogućnosti svladavanja pritisaka koje zamke i opasnosti jurnjave zaleđenim stazama s preko 120 kilometara na sat stavljaju pred njegovo teškom povredom koljena poprilično okrhnuto samopouzdanje".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!