Ostali sportovi

Gebrselassie promašio milijun

Maja Giljanović • petak, 18.01.2008.

Pobijedio jest, ali milijun dolara težak bonus emiratskih šeika dvostrukom olimpijskom pobjedniku na 10000 metara Haile Gebrselassiju umakao je unatoč savršenim vremenskim uvjetima i ritmu kojim je do samog konca bio nadomak svog rekorda iz rujna prošle godine...

34-godišnji višestruki svjetski prvak proteklog mjeseca objavio je da "čvrsto vjeruje da se može spustiti ispod 2:04 sata", a njegov je menadžer sve potkrijepio izjavom da "vrijeme protječe, Haile se posve sigurno ne pomlađuje i misli li postaviti novi svjetski rekord idealnom se čini upravo staza u Dubaiju". Organizatori su, pak, osigurali vrhunske zečeve (primjerice Fabiano Joseph, nekadašnji svjetski prvak u polumaratonu) i milijun dolara nagrade.

Sam je Gebrselassie s priprema u rodnoj mu Etiopiji slao ohrabrujuće signale i uvjeravao da želučani problemi desetak dana prije dolaska u UAE nisu ostavili traga.

Vrijeme se smilovalo, trinaestak stupnjeva (u 7 sati) i idealni uvjeti baš kao i staza koja slovi za jednu od najravnijih na svijetu, išli su na ruku Gebrselassiju. Na koncu je, međutim, ostao 27 sekunda prekratak i usprkos prolazima koji su niti sedam kilometara do cilja nagovještali sretan rasplet, 2:04.53 "samo" je drugi rezultat u povijesti i dostatan za "tričavih" 250.000 dolara.

Prigoda nažalost neće biti još previše jer, po dosadašnjim najavama, dugoprugaški se car do Olimpijskih igara ne namjerava upuštati u slične poduhvate, a kolovoz u Pekingu ne zvuči pretjerano obećavajuće što se eventualnih obaranja rekorda tiče.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!